}

Sunday, 27 November 2011

i love thEm..


roomate ha!!!nie lah roomate aku sem nie and lepas...aku sayang dieorang nie..
dieoRang nie haPpy go Lucky ya Amat...hehhe

nak gileR kalau boraK2 ngan Depa nie...yelah orang barat bertemu timur
mana x keCoh!!!


yang tudung merah tu LILI...roomate aku dari sem 1 sampai sekarang,yang pakai selendang jalur2 plak
TINI...nenek nie memang banyak celotehnyer..
yang pakai T-shirt putih nie plak...haha..jangan nak try mekcik nie ekk..
da de balak ar..kiteorang panggil IDA..ha yang berbaju kurung ayu 2 plak
MERLIN AKA MIZZ LYNNA..

 berape banyak "yang "lah..huhu

macam x penah makan KFC :)

cian....IDA x de cos jadi
camera girl kiteorang...
tengok!!!abe kat belakang tu pon nk join kiteorang
hehe...perasan gitu..huhu


Monday, 21 November 2011

semue perempuan sama je!!!

              Guy:hei!!!semua perempuan sama je!
               Girl:Yang ko g try semuanya buat ape???

                                                  (cradit:aidil)

    ha!!!penah x korang jadi macam nie???honestly...aku penah kene ok...huhuhu
adoiii...nie lah akan terjadi bila sang  teruna marah kerana ditinggal kan oleh makwa dieorang sendiri...tapi bila dieorang buat perangai x lah plak nak salahkan diri sendiri kan???..itu pandangan aku lah...

   cOuple2 nie kene lah tahan sikit kalau bergaduh tue biase lah...ala laki bini pOn perang besar sampai baling pinggan mangkok pe kan lagi juSt cOuple jew...bila pe2 jadi salahkan sebelah pihak jew...cer bincang baik2...baru lah korang leh cOuple lama...nie Couple just 1 week,1 month,...adoiii...nie mesti korang just main2 kan??? x seyes langsung...  

     nie dalam fb ,twitter,myspace lah...macam2 aku baca...bila cOuple kalau boleh satu dunia korang nak kasi tau korang fill in love ngan someone nie...tapi bila gadOh...
  
     status A:P mampOs ar kO!!!
     status B:natang mUng!!!
     status C:aku leh cari orang lain ar(dh tau leh cari orang lain yang ko p kejar mamat/minah nie asai)



     nie aku nak g tau korang2...kalau lah korang leh cakap cam nie kat pakwe/makwe korang means korang sebenarnye lebih teruk dari dieorang k...cos satu dunia baca korang nye status and dieorang akan pikir yang korang nie macam x diajar langsung dek makbapak korang..(x kesian ke kat parents korang yang x bersalah tu)...sedangkan pakwe/makwe korang yang korang caci maki 2 orang x tau langsung dieorang nie bersalah or x....cuba korang renung2kan....

    actually sebenarnya aku nak cakap korang jangan lah cOuple kalau korang rasa just nak mainkan hati orang yang korang rasa korang x berapa kenal lagi...x kisah lah girls kew guys kew...please lah...
Hidup kat dunia nie kalau kita buat baik..balasan nyer baik..kalau buat sengal..balasannye memang korang dapat bala la kan jawabnyer...

Sunday, 20 November 2011

PERHATIAN !!! satu nasihat untuk perempuan sahaja. Jangan approve akaun bernama Aida Arissa Bukhari... dia dikenali sebagai Tauke Chun. dia didakwa mencuri gambar-gambar pe...rempuan di facebook sebelum masukkan ke dalam blog ape cer. dia buat cerita Seks Melayu untuk jatuhkan maruah perempuan.Hati-hati , dia suka mencuri gambar cun , bertudung , seksi dan lesbian, bogel dan masukkan dalam blog dia. Kalau anda sedar gambar anda ada didalam blog dia , anda kena buat report polis sebelum pergi aduan kepada cybersecurity malaysia.. Sila sebar kan kepada teman2 , serta adik beradik , saudara mara , keluarga yang anda sayangi if x nak kene macam girls yang lain k..
        ha!!!nie lah info yang aku dapat dalam fb aku hari nie ker semalam-semalam punya pon aku x tau....adoiii...kalau lah pic2 aku ko(Tauke Chun)ciplak and ko masukkan dalam blog ko yang famous sangatlah tu siaplah ko nanti!!!aku akan pastikan ko tergolek nun kat dalam bilik yang indah yang berpagarkan palang-palang besi yer...TAU!!!

Thursday, 17 November 2011

mOdel???

      spe nak jadi mOdel???..kat Kuala Lumpur ada kes yang membabitkan 15 gadis yang nak sangat jadi mOdel..lastly jadi habuan seks lelaki yang x de perikemanusiaan...ape lah nak jadi dengan dunia sekarang...sebab nafsu snggup tipu gadis2 nie...huhuhu..hOpe x ada lagi yang jadi mangsa macam kes diatas lagi lepas nie....

Wednesday, 16 November 2011




 niE semue pic aku...antara pic2 nie finally aku pilih lain plak yang aku jadikan header untuk blog aku..hehe
p/s:sory sikit ek..aku x penah edit pic aku..semua dalam blog nie pic ori just black n white jer x ori...

Sunday, 13 November 2011


             spE lagi Comey???
                                                               
                                          boy or girl???

                      hantar Undian anDa ke 33765...hehe

Saturday, 12 November 2011

lens....

 
lens black colour 



lens dark green 

black VS dark green

   
         adoii mak jemah rabun kene pakai spec....hehe

Wednesday, 9 November 2011

dilema fast track...

fast track....emmm..aku dah isi borang online dah tok fast track nie...mula-mula aku x nak but nie semue untuk mak aku...mak terlalu nak sangat aku ambik fast track nie...soo kerana x nak menghampakan mak..aku teruskan hajat mak....pasai aku boleh bawak atau tidak..belakang kira..but aku just hope i can do the best...aku akan habiskan degree aku dengan anugerah dekan..AMIN...

Sunday, 6 November 2011

Tips nak Slim

1. Jangan skip meals.Ramai ingat bahawa anda perlu skip meals seperti elakkan sarapan pagi dan melaparkan diri untuk kurang berat badan. Ini salah. Dengan cara ini anda hanya berjaya menurunkan metabolisma badan. Panduan Terbaik?Makan 5-7 hidangan sederhana sehari dan kurang makan/minum 2-3 jam sebelum tidur.
2. Kawal nafsu makan….once nafsu is there memang susah untuk membuat pilihan makanan yang baik. Again di sinilah anda perlu makan 5-7 kali sehari untuk mengawal nafsu makan anda.
3. Tingkatkan tahap keaktifan anda…tak semestinya dengan jogging atau bersenam di gym. Yang penting anda tingkatkan aktiviti physical untuk bakar lebih calorie, seperti

* Park kereta anda lebih jauh daripada destinasi anda
* Jangan guna lif…use the stairs
* Bersihkan rumah anda
4. Ketahui keperluan kalori anda. Ini penting dan jika anda rajin, bandingkan keperluan kalorie dengan pemakanan kalorie seharian anda.
5. Eliminate makanan yang 1. tidak elok dan 2. tidak perlu. Kekadang kita ambil makan/minuman yang actually kita tak perlukan sangat pun….just because its there, doesn’t mean we have to eat or drink them.
6. Diet pills? Yes they work tetapi tidak jika anda tidak gabungkan penggunaannya dengan makanan yang terkawal.
7. Tak pandai kawal nafsu makan? Belilah protein shakes dan makannya di antara hidangan due kali sehari..1. antara sarapan dan lunch…2. antara lunch dan makan malam

GEMUK!!!!!!!!!!!!!!

       ahhh!!! gemuk nye aku....aku x nak gemuk but aku asyik nak makan jew..adoiii cam ner nie....???
ok2...masuk jew kolej nanti..aku akan terus diet or buat something yang boleh kuruskan badan aku..especially lengan aku nie...lantak lah abis duit kew pe...asai aku leh kurus...I WANNA BE SLIM!!!
      aku nie dah tau susah nak turun badan but still makan x menentu...karang jadi cam BOB KUMAN...baru padan muka..time tu lah baru aku nak menangis giler2...adoii yan..ko tu ppuan..kene jaga badan siot....aahhhhh

Thursday, 3 November 2011

alhamdulillah...

         alhamdulillah...amin sangat-sangat....bersyukur sangat cos aku dipertemukan dengan seorang yang amat aku cintai...dalam masa yang sama hubungan kami direstui parent aku...now...result sem3 aku meningkat dari sem 2 turun 2.97 n sekarang naik 3.26...amin2...aku nak tingkat kan lagi..tok sem 4 nie..aku nak dapat dekan...aku nak banggakan parent aku lagi....:)  n yang paling penting aku berdoa sangat supaya hubungan aku dengan c die semakin baik...amin

Wednesday, 2 November 2011

gud news 4 girl yang pakai ala-ala yuna

   sekarang nie dok kecoh-kecoh katanya tudung ala yuna or hana tajima sama macam tudung yang dipakai paderi perempuan... but kalau nak dipikirkan balik..kita pakai tudung bukan dengan niat nak sama macam paderi tu pon... n sekarang dah dapat pandangan dari Ustaz Zulkifli Ahmad.... let's see apa pandangan beliau tentang isu nie....

                                                                  http://youtu.be/OjmPYGbKpa8

                                            antara kata-kata beliau
"Duk kira apa dia nak bertudung..Selagi mana dia nak bertudung pakai la macam mana pon..Yang kita duk geram yang tak bertudung..Kenapa tak menegur orang yang tak bertudung...Tu tandanya orang kita dah hilang focus. Dia tak tahu yang mana menjadi keutamaan dan yang mana tidak menjadi keutamaan..Bagi saya orang perempuan nak pakai tudung macamana pakai, yang penting dia nak pakai tudung.."

Tuesday, 1 November 2011

kUala Pilah

    story mory..ahh!!ari jumaat lepas aku g kuala pilah..g umah akam..wedding abang alil..kononnyer ada gak lah kawan-kawan aku nak g sane..skli hampeh..semue x jadi g..kesian akam..yoyo jew budak-budak nie...cakap nak datang sikit nyer gempak..alik-alik aku jew yang datang sane..
   akam apprecite cos aku sanggup datang umah die naik bas dari melaka ke seremban pastu ambik bas ke kuala pilah..aku yang x penah datang sane..but cam dah biasa jew dengan terminal 1 kat sane...mak pon terkejut giler bila dapat tau aku naik bas sorang-sorang ke kuala pilah tue...alah biase lah..kalau x sampai bila nak pandai kan???hehe
    kat umah akam...aku buat cam biase jew..tolong ar mane yang patut...mak aii sedara die sikit nyer banyak arrr...BIG FAMILY!..tapi best..cos mak sedara akam sporting2 blaka...cam dah biase jew ngan dieorang..dieorang pon cam dah lama kenal aku...walhal aku baru jew jumpa dieorang...emmm..adik beradik akam pon sporting 2 gak...lagi-lagi amad ngan hawa...yang hawa banyak jew story nk citew ngan aku..yang c amad plak asyik nk menggedik jew ngan aku...tapi alah adik-adik biase lah...layan jew...
    nie citew pasai abang akam nie..abang akam yang c didi tue bawak awek die...konon2 nak kanalkan ngan sedara mara lah katakan..nama die aisyah..sama umur aku jew..but dah ambik degree..aisyah tue nampak cm jeles jew ngan aku cos mak akam lebih sporting ngan aku...balik2 yan...mungkin die terasa kot..mak akam x mintak tolong die.,.emm but tu no komen...alah biase lah tu bakal mak mertua nak test bakal menantu die...sabor je lah....tapi memang nampak pon mak akam lebihkan aku...cos masa aku nk balik mak akam peluk cium aku cam aku plak yang gf abang die..aisyah aku x nampak pon mak die buat cam tue..haha  ayokkkk....
    pasai abang akam yang angah tue plak...g satu..nampak pendiam..akam kata ada gf dah...but apa yang dapat disimpulkan cam abang die cam suka kat aku jew...asai aku g  mana2 jew die mesti perhati aku..(die ingat aku x nampak)...sampai time makan ramai-ramai..aku perasan gak die asyik tengok aku..but buat-buat x nampak ar...n pastu aku tengok c hawa adik akam tu asyik bisik-bisik ngan abang akam ...ha..pe g aku tanye lah..adik die kata abang die asyik tengok aku jew..dah sah dah!!!aku x perasan sendiri k!!!malam esoknyer nak wedding tue... abang die asyik ikut jew mana aku g..aku masuk umah,..die pon masuk umah..aku keluar..die pon sama ikut keluar....aku masuk balik..die pon sama...adoii..agak gak lah dalam 4 kali aku ulang-alik die pon sama gak...but cam ner pon aku still sayang n just suka kat my hubby...aku asyik ingat kat die jew sepanjang aku kat sana...sobsob:"(
    pikir gak kalau lah my hubby nie ada kat sana kan syok...leh nak bas sama-sama...boleh jalan-jalan...date lagi kat seremban..hehehe..tanpa bodyguard yang bernama ijat...hehehe:")