}

Saturday, 12 May 2012

Happy Mother's Day

assalamualaikum...
semperna 13 May 2012...yan nak ucapkan "Selamat Hari Ibu" kepada mak yang yan paling sayangi...
yan x penah lupa hari ibu...just nak tunggu tarikh nie jew...
yan nak mak tahu yang yan bangga sangat dengan mak...



bunga ros merah nie untuk mak...just gambar..nak beli yang betol
duit tengah pokai...
yan tahu mak suka bunga ros b'coz ur name pon ROSMIATY...:)






 



 kasih sayang mak x de galang ganti nya...
sebaik mana mak dieorang...
secantik mana mak dieorang...for me...
 ur the best ever mother in my heart  ....
"SELAMAT HARI IBU"

Friday, 11 May 2012

diet

assalamualaikum...
hari nie aku nak cite ckit pasal diet..DIET!!!korang mesti familiar gile ngan ayat nie terutamanye girls...
aku pon selalu gak diet tapi x menjadi..ade lah dalam seminggu dah berhenti...adoii..macam ne lah nak kurus...dah macam tong dram dh badan aku...

so dalam entry kali nie aku nak syorkan korang product diet yang aku gunakan...























ha!mesti korang penah tengok or dengar product nie kan??? 
CATALYST!!!
mestilah...cos nie adalah satu-satu nye supliment yang paling laris pada masa sekarang...ianya bagus for korang yang nak diet lah...harganya dalam RM 40...
aku jamin prodak nie ok...cos guna pure minyak kelapa dara...bukan anak dara je leh makan..mak dara,bapak dara,abang dara..semua boleh..ha..pe g..p ar beli..

 k..bagi korang yang x suka makan benda alah nie..aku syorkan...product nie 2 in1 taw...so...korang leh sapu minyak die kat kulit korang...
gerenti kulit korang lepas nie lembut n cun melecun punye..cos aku pon buat macam tu...hehe...walhal...x nak membazir...k pe2 pon hope korang try product nie..aku jamin mesti korang puas ati..



Thursday, 10 May 2012

cantik!

assalammualaikum...entry aku hari nie berkenaan dengan kecantikkan or senang kata cantik...

Cantik!emm...subjektif sungguh...ada kat sini perasan die cantik???hehe..mesti ada punye..menipu kalau x penah terdetik dari hati naluri korang yang tulus mulus bagaikan selembut cotton bud 2 kan ..hehe..
haii..x pe2..dalam hati x pe..korang ngan allah jew yang taw..tapi nie yang perasan cantik n g taw kat semua orang yang diri die cantik...posing gile sakan...macam nak pecah camera canon digital SLR korang mengedik snap2 gambar...padahal gambar x cantik pon photoshop jew lebih...pastu bila orang komen cantik..mula lah ayat nie yang keluar..

"hehe...biasa2 je..x cantik pon"...

adoii..gile muntah hijau,kelabu asap,purple aku dibuatnye...hehe jangan terasa bagi yang x buat...hak hak..kadang2 aku pon sama jew..:P

tengok!!!x kesian ke korang kat abang2 yang ensem nie..sampai meniarap kat atas rumput..just nak snap gambar korang..emm..

aku just nak korang taw..x kisah korang cantik or x..yang penting hati...n kalau boleh tolonglah pakai pakain yang comey ckit...jangan lah terlalu terdedah...bukan pe pon...kita suka laki2 puji..tapi hakikatnya laki2 just cuci mata jew kot tengok korang nye kulit yang halus selembut sutera 2...

puji pujian lelaki nie biasa lah..dieorang kan suka bende yang cantik..lagi2 dapat tengok yang free n x berape cukup kain nie...simpan lah kecantikkan korang just 4 husband tercinta korang nanti...
akhir sekali..ingat kita masih dibawah tanggungan ibu ayah..soo mereka lah yang akan menanggung semua dosa2 kita nanti sebelum kita kawin...ingat tu..(ak pon kene ingat!)

perubahan???

assalammualaikum...hari nie entry aku pasal aku nak perubahan...
emm..aku rasa aku perlukan perubahan ke arah kebaikan...ye lah nak gak pakai baju kurung p jalan2..tapi???
adakah aku boleh???boleh kew aku???ape tanye soalan sama da...yelah selama nie pakaian aku..kadang2 x cukup kain bak kata mulut orang sekarang lah(walhal orang dulu pon cakap macam tu gak)...pakaian ketat memang x dapat dipisahkan dengan aku...dah macam irama dan lagu..ala lirik lagu P.Ramlee tu..hehe...

so disebabkan teguran seorang ibu yang amat aku cintai dan sayangi..aku bertekad untuk memakai pakaian yang longgar lagi menutup aurat..ceh gitu!hehe

 macam baju kurung kat bawah nie ...:



adoii...memang perempuan melayu terakhir lah aku macam nie...gambar2 kat atas nie pon aku pakai cos raye ngan wedding akak kawan aku..kalau nak pakai p tempat x de kene mengene ngan majlis fomal or de adat melayu...memang x lah aku nak pakai...huhu

tapi aku kene gak cuba...kata nak buat perubahan kearah kebaikan..soo..aku nak ubah dari segi pakaian dulu...cos orang akan menilai seseorang dari segi pemakaian die dulu...(cos kadang2 perangai dieorang x pandang dulu)..ehhh..ye ke??hehe...memandai jew buat fakta...pe2 pon kite try dulu..x try x tahu kan pe jadi...yang penting doakan lah aku berubah demi kebaikan semua...:)




DEKAN...

alhamdullah akhirnye aku dapat gak status dekan...berkat usaha,doa,sembahyang hajat...akhirnye nie yang aku dapat...walaupon pointer just 3.65...it's ok...:)...



:
2010412268
Name : NUR ZIHAN BINTI ZAINAL

:
AD112 - DIPLOMA IN ART AND DESIGN (TEXTILE DESIGN)

:
3.24
GPA : 3.65


aku punye lah belajar subjek ent sampai separuh gile..x lah gile sangat sewel jew ckit..hehe..last2 dapat emmm boleh lah..but x pe dari repeat balik...x nak aku..huhu...

 sekurang kurangnya aku dapat banggakan parent aku untuk kali ke-2...setelah aku dapat result SPM n tercalon sebagai salah satu the best students kt sekolah tu jew pon..hek hek(gelak ngada)...
anyways...aku nk tingkatkan usaha aku yang x seberape nie untuk dapat dekan for second times..i luv it's...