}

Wednesday, 26 October 2011

ohh!!!no!!!

    smile!!!fuh..what can i say...semuenya dah berlaku terlalu cepat...aku couple ngan apek tanpa diduga..emm...nak dijadikan story ari selasa 25/10/2011 seperti yang dijanjikan apek datang cini...MELAKA !!!sanggup ek datang dari jauh 4 aku..aku appreciate sangat cos apek buat cam 2..yelah..bile aku dengar cite-cite dari kawan aku..bf dieorg duduk dekat jew pon susah nak datang...apatah lagi jauh...
    first aku bingong gak ar cam ner nak bawak apek g bandar hilir...naik bas???oh no!!!aku sendiri pon x tahu nak naik bas ke sana...nak suruh abah anta..abah keje...but last minute tibe-tibe abah kata abah nak cuti esoknye ....nak ambik apek n anta sekali kiteorang ke town..THANKS ABAH....

...agak rasa shock jumpa apek first2..walaupon dah penah jumpa time PLKN..but aku still rasa segan n pelik..,yelah dulu jumpa sebagai kawan..now jumpe sebagai couple...fuh!!!but aku langsung x segan nak jumpakan apek ngan parent aku...aku rase cam biase jew..x de perasaan takut pon..
     yang nie aku aku nak mulakan story yang betol2 buat aku shock sangat-sangat...aku ingat apek cakap dalam skype nak kiss aku mase nanti kiteorang jumpa...aku ingat apek main-main jew...just nak kasi gempak...but die betol-betol buat...aku memang terkejut berok seketika..macam mana die begitu berani  cium aku kat depan orang ramai...makaiii!!!mujuh melaka bukan terengganu..kalau x....mati aku....
    time kiteorang jalan..tetiba jew aku rasa lain macam..ahhh...die dah mula dah...biase lah couple kn..pegang tangan lah jawapnyer...emmm..semua orang yang lalu kat citu asyik perhati kiteorang jew...segan palk aku..but buat dono jew..mungkin dieorang ingat apek tu cina kot...couple plak ngan orang melayu..tu yang pelik n one more...apek tue ensem lah gak....tapi aku memang pelik..kebanyakkan aku dapat mesti yang muka market...yang membuatkan if aku keluar ngan die.... org sekeliling akan pandang pelik...emm..dah nasib aku dapat muka market nak buat cam ner..terima jew lah...hehehe
    tapi yang spoi nye ijat ikut ar...agak susah gak cos aku x suka ada yang ganggu kiteorang...memang aku leh cakap lah ..apek memang romentik giler..walaupon aku x berapa suka romentik-romentik nie...but die dah buatkan aku terpesong dari sebelum nie...aku x nafikan aku memang suka apek layan aku cam tu..but de gak yang aku x leh terima gak...emm..apek asyik kiss aku jew...aku jadi x selesa...cos orang sekeliling tengok....
   emmm...aku harap ape yang die buat kat aku bukan just suka-suka...cos selama nie aku punyalah susah nk bagi orang kiss aku...tapi apek aku ok jew die buat cam 2...ya!betol mungkin aku terlalu sayang kan die...tapi i nak kat u b...u jangan nak melebih-lebih k...mula-mula nie pastu mintak lain...siap u kalu buat cam tu...i terajang u tau....huhuhu
   

Saturday, 22 October 2011

GediQ Day!!!

          cos ari nie aku rasa teramat boring gile baban...so aku cam orang giler posing sorang2 dalam bilik...hehe
kalau rasa aksi aku gediq betoi..soo aku dah berjaya untuk membuatkan korang menyampah tengok               aku.HEHEHE..sooo ada aku kisah...nie blog aku...ske ati aku lah!








soo lepas posing2 nie baru aku puas ati...soo hari nie aku happy!!!

I LikE yUNA!!!

AHHH!!!sape yang x minat yuna nie memang x best ar..
cOs suara die best giler..lagu2 die semue mantap beb...

          but yang paling penting yuna punya style..
perh!!!stylo siOt...cos lah yuna nie antara artis favorite aku...cer tengok cara die dressup...COOL GILER!!!


 soo pe g...sebagai peminat setia yunalis zarai nie..aku always lah mengikut perkembangan semasa die...sampai cara pemakai tudung aku pon dah ikut style yuna...kalau kat campus tu memang korang susah beno nak tengok aku pakai tudung bawal nie..malam2 pon kalau aku keluar nak beli makan aku pakai tudung belit2 nie..emm abis dah style aku nak buat cam ner..terima jer lah...:")
she soo amazing!!!

 ha!!!nie semua makeup2 aku...tua baru sikit..belom tengok dalam box tu n yang lain2...actually aku memang suka makeup..biaselah girls..!
  nie contact lens aku...Perhh!!!
                                        aku x leh idop kalau g jalan-jalan x pakai benda alah nie ...nie lah best friend aku...
setakat nie aku ada black colour,dark green,dark purple,dark gray...emm pasnie nak cuba red colour plak lah..hehe

yuna is great artis!!!
soo kalau korang suka ngan style yuna korang leh lah layari blog yuna...
                                                    http://iamjetfuelshop.blogspot.com/
                                                                    mesti korang suka!! !


K!nie card aku...ceh!!!cam dah ada business plak..,x lah nie just card yang aku buat 4 assgmnt aku..but one day nanti aku nak bukak butik aku sendiri..cos aku sukakan fesyen...
              cayo!!!hope de butik sendiri
                           yZ Collection
 make your life happy love

Wednesday, 19 October 2011

hangOut!

           today...aku hangout ngan bff ak...ala spe g man lah...
..kalau kat melaka nie mesti lah c dak man..emm kalau kat selangor dak fieza..but pe yang aku nak g tau yang aku memang happy if dapat keluar ngan dieorang...emmm...aku dah cakap ngan dak man yang aku nak pindah new year nanti...die leh buat muka selambe badak pulak bile aku cakap cam tu...x sedih ker???aku bagak nyer sedih die buat x tau jer...rupa-rupanya die pon dah nak pindah gak...die kata nak pindah kt kampung die...alaaaaaaa...cam ner nie...aku dah berjauhan ngan bff aku...sape aku nak borak-borak,nak bawak aku jalan-jalan(eh yang nie memang paling penting..hehe)..adoiiii..nanti aku dah x de kawan dah..mesti aku miss kt dak man...

    pepe pon aku harap man x lupa aku...aku pon x akan lupa man..man kata die ngan shear partner die nak bukak restoran.?..emmm..bagus lah tuh..ko kan suka business nie...n tadi pon mase keluar tu ko nyer partner pon cam bagus gak...(nak cakap bagus cam ner??ak x dapat nak terangkan...)..



............but actually mase keluar ngan dak2 nie...aku just thinking someone nie...:(...sape g dak apek lah!..
tetiba jer miss giler-giler kat die...n mase kat depan dp tu..aku rasa mase die datang nanti aku nak bawak die kat citu...aku suka tempat nie..cos padang die luas n pemandangan hijau...cantik!



ok lah... aku tulis blog hari nie sebenarnya cos aku miss kat dak apek jer..die x online n x balas masej aku..but x pelah..aku x kisah sangat cos die tengah study sekarang..mane leh ganggu...k lah penat nak menaip g..bye!!!

Monday, 17 October 2011

Add caption




                <{{{{{{
              
      he said,
     25/10/2011 i'm  coming             
to you ...
                                                                            waitt...:")   yann zainal

YEH!!!!SAYANG MAK NGAN ABAH...

           tadi aku seyes takut nak mampos nak g tau  kat mak ngan abah yang apek nak datang melaka,,,cos nak keluar ngan ak...first sekali aku mestilah tanyer abah...cos abah ok cikit...n abah kata
"kol berape sampai?khamis ker jumaat?..emm..boleh jer.."...
         masa tu aku dh rase ok dh cikit...satu beban dh langsai dh...abah ambik apek kol 5 pg nnt...sekarang aku tunggu mak balik dari hospital...FUH!!lama giler tunggu mak balik...masa mak balik,,hati aku terus dup dap dup dap...paham-paham lah..takut nak cakap nagn mak...mak lepas jer keluar keta terus g tau yang mak sepatutnye masuk ward cos doktor kata darah mak tinggi sangat..yang mak nie paham-paham lah x kan nyer die nak masuk ward tu..ari khamis dah nak g jakarta..x kan die nak pospon pelancaran buku die pulak,,dh berape kali dh jadi cm tu...so mak x nak masuk gak...mak..mak..hai...
       yang aku nie pulak..tengah berdebar giler nak g tau mak pasai apek..tapi aku kene kuat semangat..soo  mase mak bukak fb..aku tanyer mak
              aku: mak...leh x ari khamis nie kite keluar g town?
                 mak: eh bukan ker ari tu mak nak g jakarta?soo..
              aku: iyer2 yan tau..tapi ariz x sekolah ari tu...die leh jaga budak-budak nie...
                 mak: nak g ngan sape?
              aku: ngan budak alor staq(dengan suara pelahan nyer aku cakap ngan mak)
                 mak: jauhnyer...lah die datang melake ker?
              aku: aha!parent die ada kat kl..so die datang melake jap..jalan-jalan jer....lagi pon kan           parent                     die dok kt miri..soo datang kl jap..
                 mak: nanti cakap ngan abah...
    mase tu tuhan saje yang tau perasaan aku...mak aku susah nak lepaskan aku keluar ngan budak laki..but bile aku cakap budak alor staq datang..mak aku ngan muka selamba jer..mean mak aku bagi lah..heehe..
mak suruh tanyer abah..abah memang lah ok jer...fuhh!!finally dapat jugak aku keluar dengan tenang atinyer...soo B jumpe u kat melaka ok.....

Sunday, 16 October 2011

salah sangKa

         emmm..first skali aku nak kata sory kat my hubby...sory i salah sangka ngan u...cos i baca masej u ptg td....but x baca tarikh die pulak...
        i ingat u mainkan i...i takot sangat...i x berhenti-henti pikirkan u...i takut u mainkan i...then yang membuatkan i lagi geram ngan u bila i baca text tu ..n u kata yang kita x declared lagi...i betol2 rasa marah waktu tu...
      u tau npe i cemburu giler???cos i sayang ngan u...if i x sayang u..i buat x tau jer ngan semue nie...but jangan salah sangka pulak...kalau i buat x tau jer x semestinye i x sayang kat u...
       i syg u ketat-ketat tau...sory lagi sekali pikir buruk kat u....

Saturday, 15 October 2011

emmm..asal aku nie cepat terasa sangat!!!

      emm..aku nie asal lah..benda yang simple pon leh terasa sangat2..tu lah yang aku mandi lambat sangat sape lah sanggup tunggu..so mak suruh g ngan abang...aku nak naik kete ngan abah n mak but aku kene naik kete abang...
   so sebabkan perangai aku yang suka merajok nie...aku pikir2..aku malas nak ikut dieorang..aku kata kat abang aku x nak pegi...kak eikin plak risau cos aku tinggal sorang-sorang...alah...dont worry lah...aku dah biase tinggal sorang...
   emm...tadi g ikut mak tengok umah baru yang bakal jadi umah kiteorang(sebenarnyer umah mak ngan abah jer aku beli sendiri lah..hehehe)..ok lah gak...aku suke...biaselah perumahan baru..nnt aku kawin ok lah cikit..mentang-mentanglah umah baru...hehehe
   tu lah..dulu berangan nak kawin kat umah manjung tu...but lastly x penah pon kiteorang satu family tinggal kat sane..sewa kat orang jer..dah lah umah tu besar..sape lah x nak tinggal kat umah tu...so mak ngan abah jual umah tu n beli kat melaka nie...mak kata lepas nie mak x nak pindah mane-mane..nak jadi penduduk tetap MELAKA!
   emm..boleh lah tu...melaka pon best gak..tempatnyer bersih,lawa,n yg pling penting tempat pelancongan..soo leh aku ngan budak apek g jalan -jalan selalu..kan B???hehehe

Friday, 14 October 2011

KO PSYCHO!!!

            ko tau x ko 2 psycho!!!ko dh obses ngan KOREA ko.... n pastu ko create story yg ko de pakwe cm korea...APE KES NIE BEB!!!ko kenapa???yang aku marah sangat nie dh terang lagi bersuluh...aku ada bukti,aku ada saksi kukuh...ko nk ckp pe g ha???
         ko tau x...aku x penah benci ngan kawan aku...but right now..aku benci giler-giler ngan ko....ko kawan aku yang paling terok sepanjang idop aku...sampai ati ko tipu aku...aku kawan ko dari sem 1...aku caya ngan ko...tapi apa ko balas aku???KO TIPU AKU!!!KO BODOH KN AK!!!ape jenis kawan ko nie....
        HERRY!HYKAL!ADAM!aku tau semue tu x wujud...aku ulang lagi sekali..X WUJUD!!!ko x yah nk tipu aku lagi THE END OK!aku x bodoh...aku boleh pikir..aku dh selidik phone ko..lappy ko...x de pic hykal ngan ko..semue tu ambik dari FB jer..mane FB org lah yg ko hack tu....aku dapat nahas ko...mujuh aku dapat fb izzat paradise tu..so dh tertangkap c adam ikhwan nie...fuhh!!bukan main sedap ko bagi nama ekk..bagus ar ko nie..nanti bila ko dapat anak ko bagi lah nama adam ikhwan,aiman haiqal,syafiq khairi ye...kn sedap 2...n mintak-mintaklah anak ko nanti comey cm 3 orang jejaka yang x wujud nie yer...
       aku betol-betol x sangka ko begitu bijak nak tipu orang ,,,aku pon x bijak cam ko...DAH LAH...KO X LAYAK JADI KAWAN AKU!!!

Wednesday, 12 October 2011

padAh x BLajar...

            aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      nie lah padahnyer...padan muka aku...sape suruh???selama nie x penah cikit pon nak blajar memasak...lastly aku sendiri yang x reti masak...
       yang aku nie, asyik belajar akademik jer x abis2...sampai blajar yang kat umah nyer aku x tahu...memang lah setakat masak nasik,maggie,nasik goreng tu aku tau lah...tapi yang lain???....
        Mak!!!tolong ajar yan masak!!!mentang-mentanglah mak x penah suruh aku masak...soo aku buat dono jer...Mampos aku kalau kawin nanti..sape nak masak tok laki aku??mak ker???
      sebelom nie kalau orang kata p lah belajar masak...aku buat main-main..aku cakap "alah nanti aku pakai lah maid,apa susah"...fuhh...tapi bile dipikirkan balik...x leh gak...x kan lah laki aku asyik makan masakan maid jer...sian die..
    so pasnie,aku bertekad!berazam!...aku nak belajar masak...aku setakat buat kek,mufin tu pandai lah...but x kn asyik makan kek and mafin jer ari-ari...huhuhu..memang x lah!!!!
Dulu aku penah tanyer...
                   die dalam blog nie"ko nk couple ngan aku ker???"...
  n  die kata jap.....
                            die nak pikir dulu...
     soo aku ingat die nak bagi jawapan "NO"
                              but lastly die kata "YES"
       OMG!!!biar betol c apek nie nak jadi BF aku...
             dulu F(friend)...
                                  but now BF(boyfriend)...

aaaaahhhhhhahhh!!!!i still don't believe until now !!!

budak apeK dengan posing die yg x sudah....

    dari awai...hingga dh nk off skype nie...die asyik posing jer...aku tau lah die comey....but aku lagi comey...hehe(jangan marah b)..
    pepe pon aku suka layan die posing...aku happy...cos kiteorang jauh..mane leh take pic sama-sama kan???
that y lah aku asyik take pic die jer...soo jangan jeles k...bf ak bukan bf korang..korang nyer bf/gf lantak p lah korang nak buat pe....kan B???

 soo layan lah pic menggedik dari budak apek !!!

comey lah kononnyer...



cover muka lar tu...

ensem plak tengok pic u nie

mulut tu???..hehehe

ala haiii..mata sepet...

hehehe...

ensem bf aku nie...cm tokey cina.hehe

:")

cute lah u!!!

ROCK!!!

smile k...

ha....bab nie nak cite ckit...aku sebenarnye nk letak layout cute nie 4 aku bukan die...but dh trletak kat die nyer fb...dh comey fb  u B...nie lah padahnyer klu suka-suke hake fb aku kan???hehehe
rasekan aku pulak nk prkene die.....
     

Tuesday, 11 October 2011

♥11 OKTOBER 2011♥

                                             speCIaL for Budak ApEk

                 haii...aku rase dalam banyak-banyak cerita yang aku nak tulis or memang dah tulis...nie ada lah story that most i like it..YEP!!!tengok date kat atas to pon memang semue orang dah leh agak kali nie story pe plak lah yang aku nak tulis....

       seyes malam tadi sampai kol 4 duduk kat luar sorang-sorang...nak masuk dalam takut x de line plak...emmm..tapi kat luar lagi takut....seram gak aku....tapi aku nk tengok muka budak kat atas tu gak...soo terpakse lah aku buat  dont know jew...Comey Kan dak kaT atAs TU.....ehheehe dengan trademark die.."BF U GAK KAN"...hehehe
                    but pe pon...thanks lagi sekali datang dalam hidup i...i x penah happy cam nie...u tengok kn cam mane i happy semalam skype ngan u,,...LuV u b...hope u x hampakan i kali nie...

Monday, 10 October 2011

♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥



Memang sakit bila cinta yg ki...ta dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.


       1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.


     2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.


     3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


    4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


     5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


     6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


     7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.


    8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


    9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.


                          Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..


           PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..
~ALLAH knows BESt!~♥
                                         aku cuba nak seyes couple ngan die

                                                        and die kate nanti dulu

                  die nak pikir

                                                 tapi sebelum die give the answer



              aku dah tahu apa jawapan nyer

                                                   the answer is "NO"





ko nk couple ngan aku ker???

Saturday, 8 October 2011

cycling vs speaking

     ari nie aku dikejutkan pagi-pagi just untuk pergi berkayuh dengan adik aku ke Taman Botanikal...klu korang bukan orang melake 2 memang korang x tahu kat mane...apa yang boleh aku cakap aku berkayuh selama 12 km...jauh x jauh...dari kol 7.30 hingga kol 9.45 baru aku sampai rumah...mak aii...best tu memang ar best...tapi sakit tulang bontot aku nie...kene pakai basikal mountain bike...oooo...x tahan ngan siap pakai topi die sekali...


    orang kat sekeliling aku dah pandang aku semacam nie...malu pon de tapi buat x tau jer ar..yang c hariz (adik aku)plak bawak jalan  jauh...katenyer kereta x banyak...sooo selamat ar ckit....aku pon yer kan ar...
sekali die bawak..bukan main jauh lagi...dengan naik bukit nyer...walupon aku dah tukar gear ke gear 3..still rase penat nak mampos...belom pakai basikal biase..mesti tersadai kat roadside tu...
   




    nak dicerita,sampai jer aku kat Taman Botanikal tu..hariz bawak aku masuk taman 2...naik bukit sana sini...n skali tu jumpa satu couple cina nie...die punya lah suka tengok keteorang tiga beradik naik mountain bike 2..dieorang pon borak-borak ar ngan kiteorang...tahu apa yang ditanya yang membuatkan aku jadi syok nak berbual ngan die....






    "Can u speaking"
ooo...aku tergelak tol masa tu...n aku pon cakap ar
   "Just little bit"
pastu aku pon kene ar bantai speaking ngan die...aku cakap kat untie tu...aku faham pe yang orang cakap ngan aku but aku  susah nak speaking balik...
n die pon kate
   "first time,i'm also shy to speak english but u have to practice to more confident want u speak english"


     than bila dipikir-pikirkan balik,tol gak kata untie tu...aku kena cuba practice...kalau x sampai bila aku x boleh speaking ngan orang....tapi kalau tulis masej tu boleh lah plak aku speaking...huuhhu...x tahu lah aku...




                  "aku akan cuba untuk ambik kata-kata untie tu...aku nak cuba speaking ngan orang lain"

Thursday, 6 October 2011

Rozita Che Wan....Hot ker???

    hai sape ar yang x kenal ngan actress wanita nie..'Rozita Che Wan"...OMG!!!
 aku nak tanye ar cikit..cantik ker die nie???bagi aku plastic jer lebih...bulu mata palsu,contact lens,makeup tebal,n yang paling penting!!!die punya emhme...mak aii..buat silicon ker per??asal menonjol betol..nak kalahkan actress barat ker???
     bukan pe...aku tahu lah hak masing 2..tp kalau lah laki 2tengok memang meleleh air liur dieorang..tegang giler...
    bukan gitu cik kak oii nak tawan hati peminat or director untuk laku...ada cara lain lagi....




"Friend"

       kawan!emm subjektif sungguh untuk diperkatakan...dari zaman sekolah hingga aku dah masuk U nie...aku sendiri x tahu erti kawan...


nie semue kawan masa zaman skolah dulu


       bukan aku  x pentingkan kawan..tapi....banyak kawan yang makan kawan dari yang tolong-menolong kawannya....aku x cakap kawan-kawan aku(tapi ada ckit ar..hehehe)


nie palk kawan masa U...memang rock ar korang...


.....emmm...pe2 pon kawan tetap kawan...aku akan sentiasa kenang n bantu kawan aku..."aku sayang kawan-kawan aku"...YEHHHH!!!!!!!!

"i'm very proud with u mom",yaNn ZaiNal

         Aku betul-betul proud giler ngan mak aku nie...yer ar dari berkerja.pastu jadi housewife than skarang naik balik jadi sasterawan semula...MAK memang terbaik lah...boleh bangun n naik semula dengan titik peloh sendiri..x mengharapkan orang lain...


Mak bersama abah "Djazlam Zainal" 
n "Siti Zainon"


         pasni mak nak g Jakarta plak,untuk pelancaran buku"Dari Hitam Putih menjadi Zarah"...nie lah tajuk buku yang nak dilancarkan kat sane nanti...


Bersama buku yang akan dilancarkan
di Jakarta nnt..


         Yan bangga jadi anak mak...Abah gak..walaupon aku nie xde seni dalam bidang penulisan...tapi aku de gak lah seni dari cabang lain..Melukis!aku leh draw...soo..ada gak lah seni yang melekat kat aku...
         Mak skrang dah banyak berubah...dulu mak selalu jer duduk kat umah..tunggu adik balik,petang sikit tertunggu-tunggu abah balik...itulah rutin harian mak...kalau aku baik rumah...mesti mak pelok erat-erat aku...aku tahu mak rindu aku...aku pon rindu mak...mak x de tempat nak mengadu,bercerita,what ever ar...
        But now!!!mak dah bebas...mak dh boleh baca sajak balik...mak pon dh dikenali balik d DBP(Dewan Bahasa n Pustaka)...
      thanks Untie Lily...skarang mak dh ada kawan yang boleh bawak mak maju n terus ke depan...Untie yang slalu drive mak ke mana ada undangan...mak x boring lagi...aku jarang jumpa die,mase wedding abang jer..klu jumpa nnt..aku nak ucap terima kasih coz dah buatkan mak happy..x lah asyik moody jer...
     Mak,Yann sayang kan mak...Yann nak tengok mak happy...skarang alhamdulillah mak dah dapat apa yang mak nak...mak jagan moody lagi ek...untuk pelancaran buku mak kat Jakarta tu...hope dapat menaikkan nama mak dimata dunia..walaupon kat Malaysia nie mak masih suam kuku g...


Aku boleh nampak senyuman kegembiraan 
seorang ibu.....


              
               CAYOOOOOO MAK!!!!!!!!!!!!LUV U SOO MUCH...I HOPE U WILL BE A BEST WOMEN IN THE WORLD!!!!

Wednesday, 5 October 2011

aaahhh...asal dieorang nie x paham 2 yang aku x minat kt dieorang

    asal mamat2 nie x paham yang aku x nk layan dieorang...ahh!!!aku nie memilih ker?yep!aku memang memilih bab cari bf nie...aku x nk orang pandang bf aku taraf rendah...aku nak orang pandang die tinggi...especially bab plajaran...tu yang aku nak...
    aku nie anak perempuan tunggal ...soO aku nak lah banggakan parent aku dengan bagi dieorang menantu yang ada taraf sikit,,,aku tahu x semestinyer ape yang aku nak..aku dapat...tapi aku mencuba...klu x dapat tu nak buat cam mane g...redha jer ar..pilihan parent aku..sOri arr.bagi yang rase dieorang yang x nak belajar tu...harap maklom ar...aku xleh nak terima korang....aku pikir mase depan aku...
    aku bukan nak kekayaan...aku just nak family n  friend aku pandang my future husband nie bagus...n x merendah-rendahkan kebolehan n kepandaian die...itu jer...korang sogok lah aku ngan ape pon harta korang...kalau ati aku dah x leh terima..aku dah x leh buat apa..
    aku dah x boleh tipu diri aku nie...yang aku amat memilih pasangan hidup aku....bukan aku x cuba...aku dah cuba buang semua pikiran kuno aku pasal future husband aku...but still cannot


Sunday, 2 October 2011

i'm free now!!!

OMG!!!aku dah break.....memang giler...x!!!aku buat keputusan yang betol...aku dh x leh menipu diri aku sendiri...aku masih x boleh terima mane2 lelaki selain arwah...baik ker buruk ker die...aku still sayang n x leh lupekan die....bukan pe...entahlah aku sendiri x tahu...."SAYA MINTAK MAAF AWAK"