}

Sunday, 23 December 2012

Cinta selepas bernikah

Assalamualaikum...

Dh lama aku rasa x buat entry baru...aku dalam dilema sekarang...sama ada terima c die atau singlekn diri...
aku cuba untuk terima die ...tapi hati aku x boleh...bukan disebabkan aku ada yang lain...TIDAK SAMA SEKALI...tapi biarlah aku sendirian macam nie...i think it more better...

Aku x dapat nafikan...yang aku still ada feel dengan Apek...tapi lepas ape yang terjadi..ianya semakin pudar dan pudar...aku mencari seseorang yang boleh membuatkan aku dan n family aku suka...dan pada tanggal 23/12/12 aku dengan rela hati memberi tanggungjawab kepada parent aku untuk memilih calon hidup aku sampai ke akhir hayat...biar pon aku x penah mencintai die..tapi bercinta selepas nikah lebih indah dan diredhai allah...

Aku juga berharap tahun 2013 menjadi tahun perubahan terbesar aku untuk berhijab dan menutup aurat dengan sempurna...juga mengawal semua tingkah laku aku...aku tahu bila melangkah ke alam 20an nie kita sepatutnya semakin dekat dengan Allah...cos bila-bila masa kita akan dijemput-NYA...

Berhijab dan memakai pakaian dengan sempurna...
MAK

ABAH
yann akan cuba menjadi anak yang solehah dan menyejukkan hati kalian berdua...
harap mak ngan abah happy dengan perubahan anakanda mu ini...

Amin...



Saturday, 17 November 2012

Requirement

assalamualaikum...

ari nie aku x ada lah nak cite panjang lebar sangat kan n pic2 aku pon x berapa ada untuk masa sekarang cos terlalu busy dengan kerja...ye lah dulu melepak..sekarang bangun kul 6 pagi balik kul 5 petang...memang penat lah...

but big factor antara sebab aku nak keje adalah DUIT!
adoii..aku x boleh x de duit..macam cacing kepanasan...lagi pon cermin mata aku dah patah n asyik bergantung kat lens yang bapak menipu tok cantik jew...

aku nak beli macam nie lah...bingkai penuh
cun ckit...sila muntah k


one more aku nak beli laptop baru...lepas je adik aku tanya aku bila nak beli laptop baru terus die buat perangai (maksud aku laptop lah)...so aku terpaksa lah berhempas pulas kumpul duit tok beli 2 barang nie...bukan sikit woii...cecah beribu gak kene kumpul...

laptop pink?tiba2 minat ngan warna nie lah plak...adoiii

asal x mintak parent belikan?bukan tu tanggungjawab depa ke?

oit2...nie lah problem budak zaman sekarang x reti usaha sendiri...
bagi aku baik kita usaha sendiri ape yang kita nak and miliki...ianya lebih berbaloi n lebih dihargai...
cubalah jangan asyik nak mintak je keje korang...korang x rasa penatnya cari duit just tok kesenangan orang lain....

Monday, 12 November 2012

i accept

assalamualaikum.

8.11 aku bertolak p terengganu untuk ambik MUET (Malaysian University English Test)...
hati aku tenang sangat bila p sana walaupon aku taw esoknya 9.11 result last sem aku keluar..
n alhamdulillah aku still dekan dan ianya tidak menghampakan aku..10.11 adalah tarikh dimana aku ambik exam MUET..soalan quite ok lah...n mintak-mintak result yang dicapai secantik result sem aku...

so malamnya aku bertolak balik melaka...ingatkan balik nanti bolehlah aku happy...tapi jadi sebaliknya tarikh  
10.11 tarikh akhir aku bersama boyfriend yang paling aku sayang...terbalik dengan tarikh kteorang declare 11.10...ianya amat menyakitkan untuk diterima...tapi apa yang boleh aku buat...hanya diamkan diri sahaja n terima apa yang berlaku...

aku bukannya x nak kata tidak bila die mintak putus...tapi aku dh penat...aku x nak jadi perempuan murahan nak tagih kasih lelaki yang x nak kat aku lagi...aku cuba kuatkan hati,minda untuk terima keadaan baru..
aku cuba busykan diri aku dengan keje and ambik lesen kete..if aku duduk kat rumah...aku cuba buat sesuatu agar aku x ingat die...

ak try untuk lupakan die cos dah x de makna lagi aku pada die..hope die happy dengan life baru...
but sorry kita memang x boleh jadi kawan seperti yang di minta...cos perasaan sayang saya terhadap awak bukan sebagai kawan tetapi kekasih...dan setiap kali tengok muka awak buat saya ingat awak masih boyfriend saya..

thanks for everything...

Tuesday, 6 November 2012

sorry

sorry bcos blog dalam pembaik pulih ...hehe..
betol ke ejaan aku..lantak lah...
header aku yang lama dah mana tah aku campak..x save langsung
aku tengah bt header baru bagi menggantikan yang lama
so just wait and see...

 just for a while


Monday, 5 November 2012

mint







blazer nie aku beli kat https://www.facebook.com/omg.its.us
kualiti die pon best gak... so pe lagi..online shopping lah...

Saturday, 3 November 2012

my sweet buddy...

assalamualaikum...
hari nie aku happy gile bagak cos dapat jumpa kawan baik aku masa zaman sekolah menengah dulu.
dah 3 tahun kot x jumpa..die still x ubah...aku je makin gemuk...
so aku abadikan kenangan terindah aku nie d mydin mall ayer keroh...mydin je pon...cos nk p cari keje part time sekali..hehe


 nie lah NAJWA SYAZANA...
sorry die x suka ambik gambar...
so aku senyap-senyap snap pic die...
 anyway aku betol-betol rasa happy nak mampos cos die dh berubah perangai ckit...pandai dh sakat aku..hehe...


Friday, 2 November 2012

sibling




               really ugly for the last picture right?never mind...that me n my lovely sibling...

design for new header





ex or still best friend?

assalamualaikum... 

Bile baca title entry ak hari nie pelik jew bunyinya..biasanya "ex" ditujukan kepada boyfriend or girl friend kn?but  kali nie ak cuba bangkit isu ex best friend...kenapa?cos maybe aku tersentap dengan beberapa best friend 4 ever aku nie..hehe touching ar plak.

Untuk pengetahuan u oulss semua..ak dah menamatkan zaman diploma aku dalam dua minggu macam tu lah.. n aku amat-amat merindui semua kawan-kawan aku x kiralah yang baik ataupon yang x baik...but aku x akan menunjukkan yang aku rindu dieorang until aku dah x boleh tahan(ahhhhhhhhhhhhh) barulah ak post kat FB kew or call...but aku rasa sedih bila kawan-kawan baik aku nie yang terlalu merindui kawan-kawannya x penah mention nama aku...sikit pon x..
ya!memang aku terasa..ko x terasa kew cik kiah?...semua nama kawan ko di mention just only u...sedih kan...huhu...i just wanna to cry now..waaaaaaaaaaaaaaaa..

so disebabkan aku rasa aku disisihkan so aku mention semua nama kawan aku masa zaman sekolah just to tell that i also have sweet buddy n remember me always...huh..
that y so hard to find best friend dalam hidup aku ...only people that never complain why she should do for her best friend happiness that i calling best friend...bcos  i also like that...

it's ok maybe aku tengah emo kot sekarang...lepas nie ok lah...:)


i just want to tell all my best friend...that i always remember u oulss even aku dah study kat tempat lain cos korang banyak bagi the best moment kat ak...THANKS...



Monday, 29 October 2012

hari raya aidiladha


 


selamat menyambut hari raya aidiladha...
                                                                          orang dah habis ,aku baru nak post..

Saturday, 27 October 2012

fashion..x perlu branded lh..

assalamualaikum..anyways sorry cos dh lama x update..biasa lah ak nie bukan suka sangat menaip... pemalas ckit...hehehe

                       dh x suka menaip asal buat blog???

ha!!!npe ak buat blog?cos ak just nak kongsi sedikit sebanyak ape yang ak cuba lakukan n fashion or style yang hari-hari aku pakai...itu sahaja...


so entry kali nie ak nak bercerita ckit pasal fashion...perlu ke nak berfashion kene pakai barang branded? n jawapan aku kepada soalan ini adalah TIDAK..y?cos bagi yang suka style tapi x berduit sangat macam aku nie memang bankrupt lah korang oiii...

 so nie aku nak tunjukkan baju yang x branded yang aku design n print sendiri...
cantik kan?(poyos jew)
so x rugi aku ambik cos art n design major textile...
(hai...nak promote course textile kew???)

then see!!!
aku pakai summer dress handmade sendiri taw...
berbangga gitu...

so kat sini aku nak bagi taw x payah korang nak buang duit beratus ringgit hanya untuk beli sehelai dress mahal untuk nampak fashionista sangat kan...
sekali sekala tu boleh lah...or bila dh bercareer sendiri boleh lah shopping barang branded ckit...
jangan nak abiskan duit parent korang jew taw...

Tuesday, 11 September 2012

MAKA(majlis anugerah kecemerlangan akademik)







at TERR
 wearing kebaya

alhamdulillah....finally dapat gak ak merasa pergi MAKA...